صدیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علت این واقعه گفت: تلف شدن ماهیها به دلیل بلوم پلانکتونی بوده که مخاط ژلاتینی ترشح می کنند و این مخاط ژلاتینی روی برانشی ماهیها را گرفته و باعث خفگی آنها می شود.
درهفدهمین روز از آبان ماه سال جاری لاشه ماهیهای تلف شده در نواری به طول 2 کیلومتر در سواحل بندرعباس در محله سرو و پشت شهر توسط افراد محلی دیده شد.
کارشناسان علت این پدیده را کشند قرمز اعلام کرده اند. شکوفایی پلانکتونی رخدادی طبیعی بوده و در اکثر مواقع جنسهای Navicula, Noctolica, Nitzschia ارگانیسمهای به وجود آورنده این پدیده شناخته شدهاند.
شکوفایی جلبکی و پدیده کشند قرمز از جمله پدیدههایی است که در اثر شرایط محیطی و در محیطهایی که تحت تاثیر فعالیتهای انسانی هستند نظیر مناطقی که با آلودگی فاضلاب انسانی صنعتی آب توازن شناورها، آلودگهای نفتی، و سایر آلودگیها مواجه هستند ایجاد میشود.
در این پدیده فیتوپلانگتونها شدیدا کاهش یافته که تاثیر و تلفات ماهیان و سایر آبزیان را به دنبال دارد و برخی از کارشناسان معتقدند که بعضی از گونهها به علت سمی بودن، سمومی را به زنجیره غذایی منتقل میکنند که از طریق شبکه غذایی به سایر موجودات از جمله انسانها میتواند سرایت کند.
مدیرکل اکوبیولوژی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره سرایت این سم یا بیماری به بدن انسانها می گوید: در صورتی که نمونه های ارسال شده به تهران سمی باشد ممکن است برای انسان مضر باشد.
مهندس صدیقی به خبرنگار مهر می گوید: درباره بروز این گونه بیماریها در خارج از کشور گزارشاتی وجود دارد اما تا کنون در ایران چنین چیزی نداشته ایم.
سال گذشته نیز 73 دلفین در سواحل بندر جاسک تلف شدند که پس از بررسیهای انجام شده علت اصلی مرگ و میر دلفینها کشتیهای صیادی عنوان شد .
نظر شما